Holland Houtwerk Kozijnen

Verbouw en uitbreiding clubhuis LTC Festina

De locatie van dit project is midden in het Vondelpark. Het Vondelpark heeft inmiddels het 150 jarig bestaan gevierd en is de afgelopen jaren volledig gerenoveerd. Het park heeft een beschermde status en staat op de monumentenlijst. Door verzakkingen van het Festina clubhuis, veroorzaakt door grondwater, is er besloten om een deel van de bestaande opstallen te slopen en het oudste bouwdeel te renoveren.

Het project bestaat uit een deel van de sloop van de bestaande opstallen en renoveren van het oudste bouwdeel. Dit bouwdeel is ongeveer 90 jaar oud en hiervan blijft het meeste intact. Hiervan zal alleen de binnenafwerking eruit gesloopt gaan worden. Dit bouwdeel, met een oppervlakte van 100 m2, is tevens de aanleiding van de verbouw, het pand is namelijk 300 mm verzakt. Bij stevige regenval stond er water in het pand. Dit is niet vreemd aangezien het Vondelpark 2 meter lager ligt dan de rest van Amsterdam. Al het regenwater stroomt dus ook richting het Vondelpark. De oplossing waarvoor is gekozen is om het pand te vijzelen naar het oude niveau.

Holland Houtwerk BV heeft voor deze verbouwing en uitbreiding 26 stuks buitenkozijnen en 23 stuks binnendeurkozijnen geleverd.