Holland Houtwerk Kozijnen

Overname van Timmerfabriek Overbeek te Haaksbergen

Redesign Partners, de investeringsmaatschappij die eerder succesvol de kozijnenfabriek Snoeren Kozijnen te Kaatsheuvel overnam, heeft recent haar houtportefeuille uitgebreid met de kozijnenspecialist Overbeek te Haaksbergen.

Hiermee wordt een derde bedrijf toegevoegd aan de organisatie van Holland Houtwerk waarmee ze haar producten portfolio uitbreidt met energiezuinige en passieve kozijnen. 

Overbeek is innovatieleider op het gebied van energiezuinige kozijnen die een positieve bijdrage leveren aan de reductie van EPC en EPG door aantoonbaar lagere U-waarden van het gevelelement. Daarnaast heeft Overbeek als eerste Nederlandse kozijnenfabriek een labelsysteem voor kozijnen ontwikkeld die de prestatie van het product inzichtelijk maakt. Hiermee geeft zij gehoor aan de toenemende marktvraag naar energiezuinig en passief bouwen.

In eerste instantie zal de productie van de kozijnen nog plaatsvinden in de uiterst moderne fabriek van Holland Houtwerk in Kaatsheuvel. De verkoop, het advies en de werkvoorbereiding vinden plaats in Haaksbergen onder leiding van Arend-Jan Overbeek en Marijn Winkelhuis.

Energielabels voor kozijnen

Kozijnenfabriek Overbeek lanceert labels voor kozijnen. Om invulling te geven aan de toenemende vraag naar energiezuinige kozijnen introduceren wij een labelsysteem. De labels geven de prestatie aan van het gevelelement. 

A label: Passief kozijn   U-waarde 0.77 W/m2.K
B label: EPC kozijn   U-waarde 1.15 W/m2.K
C label: KVT kozijn   U-waarde 1.54 W/m2.K

Download hier de PDF met de label concepten

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
- Overbeek, Arend Jan Overbeek tel. 06 10379641
- Holland Houtwerk, Joost van den Berg tel. 06 20 791178