Holland Houtwerk Kozijnen

Ons productieproces

Het productieproces van Holland Houtwerk Kozijnen omvat de volgende stappen:

 • 1. Offertetraject

  Op basis van uw eisen en wensen kan een offertetraject worden opgestart. Hierbij legt de adviseur van de afdeling Verkoop alle specificaties vast en wordt u geïnformeerd over doorlooptijden en kosten. Zo weet u precies waar u aan toe bent, voor er wordt gestart met de bouw. Leveringsbetrouwbaarheid staat hierbij voorop.

 • Werkvoorbereiding

  2. Werkvoorbereiding

  Zodra een order definitief is, gaat deze van de afdeling Verkoop naar de Werkvoorbereiding. Hier begint het productieproces van de houten gevel-elementen. In de werkvoorbereiding worden de tekeningen en details uitgewerkt, en ingevoerd in het Matrix-computerprogramma. Op basis hiervan wordt gestart met de productie. De afdeling Inkoop bestelt de benodigde materialen. Voor al onze gereedschappen en materialen beschikken wij over vaste, gecertificeerde leveranciers.

 • Machinale Productie

  3. Machinale productie

  Het productieproces start met het afkorten van de juiste lengtes hout op de afkortzaag. Hierna wordt het ruwe hout geschaafd en gekalibreerd naar het Conturex-bewerkingscentrum gestuurd. Doordat de Werkvoorbereiding de juiste maten in de Matrix-software heeft gezet, weet de Conturex precies wat hij moet doen. Hierna is het hout gereed om naar de opsluitbank te gaan. Onze dubbele Conturex van fabrikant ‘Weinig’ is uitgevoerd met kwalitatief hoogwaardig Leitz-gereedschap en is één van de snelste en meest complete machines van ons land.

 • Opsluiten

  4. Opsluiten

  Het machinale gedeelte is nu klaar. De onderdelen gaan naar de opsluitbank waar ze semi-automatisch in elkaar worden gezet tot kozijnen, ramen en deuren. Ook worden de spouwlatten en rekwerken op de kozijnen gemonteerd en vindt de eerste kwaliteitscontrole plaats.

 • Spuiten

  5. Spuiten

  Na het in elkaar zetten van de onderdelen – met in achtneming van de voorgeschreven droogtijd – gaan de kozijnen, ramen en deuren naar de spuiter. Hier worden ze gespoten volgens het opgegeven concept. Holland Houtwerk beschikt onder andere over het Sikkens Longlife-verfsysteem (Folder Longlife garantieconceptCertificaat Longlife Home, Certificaat Longlife Comfort).

 • Afmontage

  6. Afmontage

  De afmontage is de laatste fase in het productieproces. Op deze afdeling worden de kozijnen voorzien van de benodigde ramen, deuren, dorpels, hang- en sluitwerk, etc. De kozijnen worden op kozijnbokken geplaatst en verpakt, en zijn nu gereed voor transport.

 • Transport

  7. Transport

  In overleg worden onze producten afgeleverd op de door u gewenste locatie. Op tijd, in de juiste samenstelling en in de gewenste volgorde. Holland Houtwerk beschikt hiervoor over vaste logistieke partners.